21 Ocak 2016 Perşembe

BAHAR FESTİVALİ



   Bahar Festivali Çinlilerin en önemli bayramıdır. İçeriği ve insanların kutlama biçimleri zaman içinde değişmekle birlikte Bahar Bayramı'nın Çinlilerin hayatındaki yeri hiç değişmez. Bahar Festivali'nde en önemli günler festival arifesi ve bayramın ilk üç günüdür. Bu bayramı karşılamak için gerek şehirlerde gerekse köylerdeki Çinliler çeşitli hazırlıklar yaparlar. 

   Çin’in çeşitli bölgelerinde insanlar Bahar Bayramı’nı değişik gelenek ve adetlerle kutlarlar. Yılsonu akşam yemeği her zamankinden daha çeşitli ve zengindir. Çin’in kuzeyinde ve güneyinde yılsonu gecesinde aile fertleri bir araya gelerek kavuşma yemeği yerler Bu yemekler arasında mutlaka ‘soya peyniri, tavuk ve balık bulunmaktadır. Bunun sebebi Çince telaffuzları ‘ji’,‘yü’ ve ‘doufu’ olan bu kelimelerin anlamı ‘şans’, ‘bolluk’ ve ‘zenginlik’tir. 



    Yeni yıla uyanan Çinliler yeni kıyafetlerini giyerler ve büyüklerine yeni yıl hediyelerini takdim ederler. Çocuklara da yeni yıl hediyesi olarak kırmızı bir zarf içinde para verilir. Bahar Bayramı’nı kutlama etkinlikleri rengarenk geçer. Televizyon kanallarında çeşitli programlar yayınlanır. Bazı yerlerde yerli operalar ve filmler gösterilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder